Culinair evenement 'Proef Amstlvn' in september


Culinair evenement 'Proef Amstlvn' in september

AMSTELVEEN – In de Stadstuinen in het Stadshart staat dit jaar van van 8 tot en met 11 september ‘Proef Amstlvn’ gepland, een culinair festival dat alle zintuigen moet gaan prikkelen. 

Proef Amstlvn heeft ruimte voor zestien deelnemende horeca-stands. Tot dusver is bekend dat Restaurant Lute, The WineKitchen At Sea, Wijnkoperij De Gouden Ton en bierbrouwer De Naeckte Brouwers uit Amstelveen willen deelnemen. Ook  ‘Bar Bistro Joseph Aan de Poel’ uit Aalsmeer is van de partij. Momenteel worden gesprekken gevoerd met meer restaurants.

[caption id="attachment_5810" align="alignleft" width="275"]Handelsplein stadstuinen Amstelveen Amstelveenz De Stadstuinen gezien vanuit de Parktoren[/caption]

Stadstuinen
Proef Amstlvn moet plaats gaan vinden in de Stadstuinen (nabij het V&D-gebouw en Kokusai) waar een sfeervolle culinaire ambiance wordt gecreëerd. De organisatie verwacht in vier dagen minimaal tussen de 3.000 en 5.000 extra bezoekers naar het centrum van Amstelveen te trekken.

Gesloten entree
De entree tot Proef Amstlvn is in tegenstelling tot Amstelveen Culinair dat eerdere jaren op het Stadsplein werd gehouden, niet gratis: een dagkaart kost 8,50 en op het festivalterrein kan je afrekenen met muntjes, die Calorieën worden genoemd. Bij een dagentree krijg je 1 muntje gratis, t.w.v. 1,50. Ook is het mogelijk een passepartout aan te schaffen voor 49,50: in dat geval krijg je wel 49,50 aan muntjes (33 Calorieën) erbij.

Gezond & duurzaam
‘Proef Amstlvn’ wil bezoekers laten zien en ervaren dat gezond en duurzaam eten ook heel lekker en hip kan zijn. Zij zullen worden verrast, geïnspireerd en gemotiveerd. Gerechtjes bij Proef Amstlvn zullen in prijs variëren van € 3,50 tot € 7,50 per gerechtje. Het is de bedoeling dat bezoekers kunnen genieten van vrijwel alle internationale keukens, smaken en kookstijlen. 'Vanzelfsprekend worden hierbij ook passende drankjes geschonken,’ zo wordt op de website van het evenement vermeld.

/upload/67/6684/the_wine_kitchen_at sea.jpg
Menu
Ouderkerkerlaan 2 1185 AB  Amstelveen
020-3451327