3800 euro voor De Schakel dankzij haringparty


3800 euro voor De Schakel dankzij haringparty

AMSTELVEEN - De eerste 'Rotary Haringparty At Sea' die in juni werd gehouden heeft een bedrag van maar liefst 3800 euro opgeleverd voor De Schakel, de Amstelveense vrijetijdsvereniging voor mensen met een beperking.

De cheque met het fraaie bedrag werd vanmiddag overhandigd op het terras van visrestaurant The WineKitchen At Sea, dat het decor was voor de drukbezochte haringparty. De Amstelveense visspecialist Henry Schilder zorgde voor de uitstekende haring op de avond. De haringparty voor het goede doel krijgt zeer waarschijnlijk volgend jaar een vervolg.

Keukenapparatuur
De Schakel die tal van activiteiten organiseert voor mensen met een verstandelijke beperking in Amstelveen was dolblij met het bedrag dat zal worden besteed aan professionele keukenapparatuur voor hun activiteit koken. Remco & Jessica Snoek van het visrestaurant trakteren De Schakel bovendien op een kook-avond zodra de keukenapparatuur is aangeschaft. 

Kwetsbaar
De Schakel heeft momenteel rond de 135 leden en rond de 120 actieve vrijwilligers. Het doel van de Schakel is om de vrijetijdbesteding van mensen met een beperking te bevorderen. De doelgroep is bijzonder kwetsbaar en zou zonder de hulp van vrijwilligers voor een groot gedeelte aangewezen zijn op de woonvoorzieningen. Deze woonvoorzieningen doen fantastisch werk, maar ook hier zijn de financiële middelen gering en vult de Schakel gelukkig een groot een gat.

Educatief
'Je kunt je voorstellen dat in alle activiteiten een educatief element zit. Enkele activiteiten bevorderen daadwerkelijk het functioneren van mensen in de maatschappij. Maar ook op een activiteit als caféavond of instuif, waar gezelligheid, samenzijn en ontmoetingen bevorderen centraal staan, leren we de mensen om met geld om te gaan, brengen we sociale omgangsnormen bij en ruimen we samen op, maken we samen schoon, etc.'aldus Marcel Bellis, bestuurslid.

Koken
'De activiteit koken bevordert het zelfstandig functioneren van de mensen thuis, maar ook hier is samen zijn en gezelligheid een belangrijk onderdeel van de dag. Voor deze activiteit zou het geweldig zijn als er gebruik kan worden gemaakt van een professionele oven en een goede keukenmachine. Met de keukenmachine kan men gerechten maken die tot nu toe niet goed te doen zijn met deze doelgroep.” 

Mogelijk gemaakt door
De 1e Rotary Haringparty werd mogelijk gemaakt door Rotaryclub Amstelveen Nieuwer-Amstel en The WineKitchen at Sea in samenwerking met Henry Schilder.

/upload/67/6684/the_wine_kitchen_at sea.jpg
Menu
Ouderkerkerlaan 2 1185 AB  Amstelveen
020-3451327